Yerlogkrönikorna

Här återfinns krönikor skrivna av olika spelare. Det kan vara spelrapporter, korta noveller eller dagboksinlägg, exempelvis. Kanske inte dagboksinlägg då, raunerna inte kan skriva. Krönikorna finns också på rollspel.nu.

Säsong Ett

 

Akt I – Barndomen

Minnen från de tre bröderna Melek, Gal och Nevas barndom, händelser som präglade dem djupt och slutligen splittrade dem.

 

Akt II – Vi rider samman

Bröderna återförenas som ynglingar, och för en stund lever de livet på slätterna utan ett bekymmer, med drömmar om framgång. Men relationen med fadern Yurgan är ansträngd och ställs slutligen på sin ödesdigra spets.

 

Akt III – Flykten mot gryningen

Efter en omkastande händelse vänds hoppet om framgång till desperation. Slätterna tycks vändas mot dem och bröderna har inget annat väl än att fly. Efter stort lidande når de en total pånyttfödelse i det sällsamma Gryningens land i öst.

 

Akt IV – Åter med hämnd

Efter en vinter, förlorade från slätterna, återvänder de med hämnd i sinnet. Stärkta av gudarna tar de snart mer och mer kontroll över den Eviga vinden

 

Akt V – Härtågens tid

Horden är enad och det är dags att lägga civilisationer under sig. Men med makt följer dilemman, och offren som måste göras blir allt större. Den interna politiken dominerar, och jakten på legendariska föremål tar fokus. Det hela slutar i en kataklysmisk strid efter ett avsigkommet härtåg, och bröderna är förlorade…

Säsong Två

Efter många år passerat vaknar förhoppningarna om stordåd, men de nödvändiga offren är större än något annat. Men denna gången står hela världen på spel…

 

Akt VI – Vill vi vakna?

Den thalaskiske emissarien Sagan har fått uppgifter om att bröderna inte är försvunna. Han genomför en lång resa för att samla dem åter, men ingen är längre vad de än gång var. Den svåraste uppgiften blir att övertyga alla om deras rättmätiga plats i livet – att återgå till stordåd.

 

Akt VII – Drakens tid

Den nytillkomne Alan Ajav, i skuggan av en fruktad drake, arbetar sig metodiskt mot makten. Den pånyttfödde Tarbatai är tvivlande, förvriden och alltmer upptagen med själafrågor än politik. Sagan försöker i underläge hålla sin, eller var det Thalamurs, agenda i schack. Tillslut vinner han en tillsynes omöjlig triumf mot Draken.

 

Akt VIII – Imperiets återfödelse

I enlighet med Sagans planering sätts ett enormt schackbräde i spel. Horderna väller ner från slätterna mot den civiliserade världen. Men tilliten bland raunernas högsta blir allt sämre, och när det uppdagas att Sagan har en helt annan agenda än först trott utvecklas härtågen till en episk slutstrid i ett thalaskiskt bergspass.

 

Sagans brev


 

Allmän kronologi

 • 10 år innan: Roke föds (var, när, hur?)
 • Khaganens första år: Khagan Auldur tillträder
 • 4e Auldur: Tarog föds i khan Yurgans flock, son till slaktaren Ödek.
 • 9e Auldur: Batuk av Od föds på slätterna.
 • 10e Auldur: Melek, äldste son av Yurgan, föds.
 • 12e Auldur: Gal son av Yurgan föds (på vintern?)
 • 13e Auldur: Nevas, son av Yurgan, föds.
 • 19e Auldur: Batuk av Od anländer till Yurgans flock för att inleda sin träning som Yurgans livvakt.
 • 20e Auldur: Akta av Tjakar, endast 14 år gammal, blir i hemlighet havande med khan Yurgans barn sedan de delat bädd på tinget.
 • 21e Auldur: Unge Gal blir biten av en giftig orm men tillfrisknar senare. Ett stort tecken på hans gudagunst. Samma år föds i Ködu Yurganson hos Tjakar.
 • 22e Auldur: Gal och Tarog far med Tarogs älskade Mira till Eviga vindens dal för att välsigna sin samvaro. Främmande krigare kidnappade dock Mira, då Tarog tvingades välja mellan att skydda henne och khansonen Gal.
 • 23e Auldur: Både Gal och Melek genomför sin mandbarhetsrit. Melek såras svårt av en pantera som Gal sedan dräper. Melek förvisas samma år av sin far på grund av sin misslyckade rit. Även Nevas skickas iväg, till klan Taug, efter att ha försökt mördat sin fader.
 • 25e Auldur: Melek lämnar sitt enkla arbete i Thalamur och reser med en Caserisk köpman till Caserion.
 • 31e Auldur: Melek återvänder till Yurgans flock. Under sommartinget visar det sig att Yurgan har en son med Akta av Tjakar, och han tvingas av khagan Auldur proklamera den nye sonen Ködu som sin arvtagare. Då dräper Gal sin fader och tvingas fly österut med sina bröder. Od ger härbärge, men bröderna tvingas vidare österut där de påträffar den mytomspunna Gryningens hord.
 • 32e Auldur: På våren återvänder Gal, nu vid namn Tarbatai, med krigare från Gryningens hord. Han jagas undan av en samlad armé från Kutlug och Tjakar, men återvänder senare och dräper khan Yeke av Kutlug. Vid sommartinget anländer ett återförenat Od under nye khan Batuk – på samma ting dräper Auldur alla sina arvtagare (utom dottern Akta) innan han tar sitt liv. Unge Ködu blir khan av Takil, Akta blir khan av Tjakar och Batuk väljs till khagan av Eviga vinden. På hösten bortrövas Sube, Tarbatais moder, av Kutlugkrigare. Därefter ingår Tarbatai en allians med Uriangkathai i utbyte mot khaganposten – Batuk avsätts efter bara några månader som khagan.
 • 1a Tarbatai: Tarbatai tar en armé genom Kagamarken och anfaller Vargens hord. Anfaller Caserion, på tinget bränner draken alla.
 • 8a Tarbatai: På sensommaren hittar Sagan och Nevas karavanföraren Gal (Tarbatai). Pereine bröt sig fritt.
 • 9a Tarbatai: Efter en mycket hård vinter rider Kutlug och Alan Ajav till Sodoran där han gifter sig med Akta. Colonan fritt tidigt detta år.
 • 9e Tarbatai: Motsvarar 2961 i Mundanas tidsräkning