Tarbatai

Enligt järtecknena den pånyttfödde Tarbatai, framtida härskare över de enade raunerna

 

Tarbatai (före detta Gal son av Yurgan)


Född med namnet Gal under khaganens tolfte år. Mellansonen av khan Yurgans blod. En självsäker, passionerad och stolt yngling som har något drömskt i blicken. Lyssnar mer än han ger sken av men räds inte konflikt. Spelar gärna spel och umgås med andra, oavsett bakgrund eller klass. Vill ena horderna under ett banér och låta raunerna åter stå som kungar över den kända världen. Är inte en som låter motgångar knäcka honom.

Gal har transformerats till Tarbatai, enaren. Genom offer han gjorde i Tarbatai (den äldre)s gravkammare är Gal numera känd som den store, den ende, Tarbatai. Dock har han vissa problem med att få acceptans för detta, men det är inget som slår ned honom.

Gällande kärlek lider han av splittring. Han har gott kvinnotycke men det är främst två kvinnor, jämte hans mycket ärade moder Sube, som drar i honom. Osini, kvinnan som gav honom en son och som är hård som flinta, men som delar synen och visionen om en enad raunisk värld. Å andra sidan finns fascinationen och nyfikenheten, den totala uppslukelsen som om den bejakas kan ta allt fokus, i form av den undersköna Nomarian. I sanning ett slag mellan förnuft och känsla. Mellan mål och hänförelse.

 

Släkt

Föräldrar: Yurgan och Sube

  1. Melek (10a – )
  2. Gal (12a – )
  3. Nevas (13a – )