2933 Felix första brev

Kära Vän,

Jag skriver till dig för att meddela att jag har både gift mig och skilt mig. Adriata, min förra fru som du säkerligen minns, blev helt okontrollerbar mot slutet. Hon betedde sig som en sur och bitter nucka fastän hon endast var 23 år fyllda. Ständigt var det tjat om det ena och det andra och eftersom hennes temperament är eldigt som hos en vildkatt så blev det till slut alltför frustrerande. Hon fick 2 miljoner denarer och en villa inte långt ifrån Tibara där hon kan sitta och studera de heliga skrifterna. Jag fyllde ju nyss 28 så jag måste säga att det var den bästa present man kunde få – att slippa henne. Kvinnor är som vin, de är ljuva i början men förvandlas efter ett tag till ättika.

Men, det var inte det jag tänkte berätta om. Nej den jag ville förtälja er om är Tita. Min nya fru. En ung vacker flicka på 16 år som kommer från en mycket förnäm familj. Det är en flicka med kontraster vill jag lova. Hennes ansikte är sött som en dockas, hon kan rodna som ingen annan och hon har ett ljuvt leende. Men när man väl får av henne kläderna så har hon en barm som får en att vilja falla i tårar och hon uppskattar älskogens alla mirakel utan någon som helst skam. När du kommer och hälsar på mig måste du bara träffa henne så jag får höra din åsikt.

I övrigt så har det varit rätt så kaotiskt. Har försökt påverka politikerna i någorlunda vettiga riktningar men än så länge så är det rent ut sagt tragiskt. Alla tycks vara mutade och de ser bara till sina egna vinningar. De vill inte göra det som är bäst för vare sig Jargien eller det jargiska folket utan ser bara till sig själva. Jargus sitter som en despot på tronen och även om lönnmorden mot honom misslyckats så borde ju åldern ta ut sin rätt. Frågan är väl bara vad som händer efter Jargus?

Efter mina två år av pilgrimsresor säger jag dig detta. Jargien är föråldrat. Visst vi har ett stolt förflutet som vi skall värna med rätta men att inte utvecklas alls är ett säkert tecken på undergång. Något måste ske om det rike som vi växt upp i och älskar skall bevaras.
Nåväl nu skall jag återgå till Tita. Hon har ropat länge nu innanför sängkammaren där jag bundit fast henne, något hon uppskattar mycket, och det är väl dags att hon får sin belöning.

Din vän,

/Felix, 2933 e.D.