Felix Agrippa Quintillis

En viril men äldre skintorr herre över de 60. Han har varit med i det politiska spelet länge – och det är spelet att han älskar – att vinna är sekundärt. Han är mycket omtyckt bland folket då han äger en av Davals största gladiatorarenor och är närvarande vid nästan alla typer av sociala evenemang. Hans största två fritidsintressen är att samla på erotiska skrifter och skulpturer samt samlandet av sällsynta bestar. Dessa bussas antingen ut på gladiatorarenan eller hålls för uppvisning i hans stora gods i Daval.

Han har många gånger varit i hetluften anklagad för både korruption, planer att störta kejsaren, synder gentemot Daak och liknande. Men varje gång har han klarat sig. Mycket tack vare folkets välgillande. Pöbeln älskar Felix och hans galna upptåg eftersom han vandrar bland dem och delar deras vin och bröd (när han inte är i sin stora villa och njuter av kulinariska läckerheter från hela Mundana) De gånger det blir trubbel så har det hänt att han har bussat sina gladiatorer på de som hotar honom.

Skulle det bli en möjlighet att kämpa om Kejsartronen kommer Felix glatt ge sig in i spelet. Han har spelat hela sitt liv så det är ju inte mer än rätt att det blir en riktigt utmaning såhär på ålderns höst.

(Tänk Hugh Heffner + Keith Richards + Machiavelli = Felix)

Rykten som finns om Felix:

  • Han var medlem i Glutharianerna men var för vällustig och slutade därför utav ren tristess.
  • Har vänner hos Cirefalierna
  • Har utlovat en belöning på 800.000 dinarer till den som kan fånga en riktig drake och föra den till honom.
  • Det går inte att dricka honom under bordet.
  • Pomirus – en rik handelsman som förolämpat honom och talat illa bakom hans rygg hittades mystiskt nog våldtagen till döds inne i en trollcell på gladiatorarenan.
  • En av hans söner har förskjutit honom och blivit en munk.
  • Hans dotter Illyria är nästan lika illa som Felix och minst lika förrädisk.