Statister

 

Ema

Chudos yngre syster Ema, hålls som sexslav av Chudo i hans doll-house där hon tillbringat de senaste fem åren.

Ema är idag 18 år gammal och betraktas av många av gängets ledare som något av en favorit i doll-houset. Hon har karaktäristiska drag med markerade kindben och smala läppar. För tillfället har hon färgat håret blont, något som uppskattats av många gängledare. Ema brukar ofta sminka sig kraftigt och ofta har hon ett djuriskt tema i sin sminkning med olika attiraljer.

Ema har dock på senare tid blivit allt mer och mer apatisk och missbrukar droger allt mer frekvent. Hon utsatts nyligen för ett brutalt övergrepp av en av gängets nyblivna soldatos som inte riktigt förstod sin plats i hierarkin. Chudo var dock snabb med att visa den unge mannen sin plats, som efter tre månader i favelans sjukstuga nyligen kommit ut därifrån med gips och kryckor som stadiga hjälpmedel. Ema är dock fysiskt märkt av händelsen med ett par kraftiga skärsår över höger lår.

 

Mama Fathwa

Mama Fathwa är en muslimsk imam med rötter från Afrika. Trots att hon är född i Sao Paolo så bryter hon kraftigt på någon form av afrikansk dialekt. Hon pratar mycket dramatiskt om vad det än må vara hon pratar om. Ofta talar hon i metaforer och spänner ögonen i den hon talar med. Barnen i favelan är mycket rädda för henne och sprider rytken om att hon äter barn till frukost.

Mama Fatwha undervisar en grupp ungdomar som valt att konvertera till Islam. Dessa ungdomar håller sig ofta för sig själva. Många invånare i favelan anlitar Mama Fatwha för hennes spåtjänster och för att komma i kontakt med avlidna släktingar och andar.

 

Paz

Den karismatiske Paz har planer att skydda Favelan och väcka upp hoppet i omgivande favelor att “fienden” i Plexen går att kämpa emot om man bara har viljan. Han sluter gärna pakter och enar men har samtidigt alltid ett ess i rockärmen. En av Paz större nackdelar är att han är känd för att vara en lögnare och detta rykte har börjat sprida sig i favelan till omkringliggande favelor vilket på sikt kan hota hans ledarskap.

 

Mini

Mini är en av Fuches äldre sergeanter, 32 år, oftast hittas han vid Pazs sida. Efter att ha överlevt som sergeant i 12 år, och innan det soldato i 4 år, är hans kropp full av ärr och skador. Mini är en bra bit över 2m lång, extremt muskulös och väger därefter. Detta till trots är han (kroppshyddan beaktad) relativt vig. Han är en utmärkt närstridskämpe som ogillar avståndsvapen: “För mesar”, brukar han kort konstatera..

Mini är tystlåten och väldigt traditionellt manlig i sin framtoning och sitt sätt att agera. Han är dock lugn och inte alls aggressiv, såvida det inte behövs. Hans empati och omsorg för andra har medfört att han är omtyckt och respekterad av de flesta, såväl gängmedlemmar som favelans invånare. Även invånare i kringliggande favelor hyser stor tillit till Mini. Vissa har nämnt honom som efterträdare till gängledaren, medan andra menar att han är för “snäll” för en sådan position. De som känner Mini vet också att han knappast är intresserad av en sådan position.

 

Adriana

Adriana är en kvinnlig ung polis (25 år) som lämnade polishögskolan för snart två år sedan. Sedan dess har hon varit stationerad på gränsen mellan Pelarna och CBD 4 (Central Business District 4 – Lula da Silva District) och har som dagligt jobb att kontrollera de tiotusentals människor som passerar gränsen varje dag..

Adriana är relativt senig men har inte alls den traditionella biffiga “poliskroppen”. Istället är hon uthålligare än de flesta andra poliser och en excellent löpare. Hon kommer från en familj av poliser och hennes far har nyligen blivit kommissarie över det distrikt hon jobbar inom.

Adriana är mycket ambitiös och tar sitt arbete på största allvar. Hon är bosatt i en liten enrumslägenhet i ett medelklass bostadsområde där det bor många poliser och militärer. För att bryta sitt tråkiga vardagsmönster besöker hon med jämna mellanrum favelorna som civilklädd.

 

Vigo

Stum (tror man, han säger iaf. inget), folkskygg 8-årig pojke som ofta finns i Lupes periferi. Vigo finns aldrig direkt intill Lupe utan smyger runt i utkanten av hennes tillvaro. Typiskt är att han sätter sig i ett gathörn en bit bort från Lupe och ”spanar” som att det vore världens naturligaste sak.

 

Pablo Esteban

Pablo arbetar som lärare i teknik, elektronik, programmering m.m. på en skola för utsatta, sponsrad av UMB. Han är i övre femtioårsåldern och ursprunligen från Peru.

Pablo är en gladlynt man som gärna tar ett par öl för mycket. Pablo är en övertygad kommunist, men håller detta givetvis hemligt för sig och möjligtvis sina närmaste. På senaste år har det uppkommit ett antal nykommunistiska rörelse och pivsen frågar allt som oftast Pablo om råd och vare sig han vill det eller ej så har han kommit att bli en förebild för dem – de bjuder honom på öl och hör honom prata om klasskamp och jämnlikhet.

Pablo var en lärare och mentor till både Impa och Tesla.

 

Tzeco

En brutal ledare som gillar aztekiska traditioner. Leder sitt gäng med hård hand men är en god förhandlare. Har en temporär allians med Fuches och Paz.

 

 

 

Ardinho

En journalist som länge jobbat med att få fram de smaskigaste reportagen om maktens korrumption. Han lovar att ta emot Paz bevismaterial…

 

 

Övriga statister till pivsen

  • Inca, oogie
  • Miroslav Delka, Ghosts fader
  • Rig: Soldaton med kulspruta
  • Truck, soldato
  • Lolipop: Doll
  • Sel: Manlig hora
 

Statister till dekadenterna

 

Dr Kreutz

Chefen för självmordkonstnären Vidhyallh Saisons team av kirurger, vars uppgift är att återuppliva honom efter varje föreställning. Dr Kreutze finns 24/7 i närheten av Vidhyallh och har också blivit den person han anförtror sig åt. Dr Kreutze själv är dock en tämligen cynisk och över-rationell kvinna.

 

Övriga

  • Guvernören
  • Nazisten
  • Chefen för Canisang, moder till I