Lupe

Var i yngre ålder en av gängets ”dolls” – en upphittad leksak. Är nu, nitton år gammal, en kvinnlig sergeant i gänget, lite äldre, favorit bland några av gängets ledare. Tycks inte ha något emot förnedring men kan vara mycket brutal tillbaka. Hon vet att ta för sig och gör det – hon har chansen att en dag leda gänget och vet det.

Namn/Nick: Chac chi eller Lupe Ålder: ca. 18 år Sysselsättning: Sergeant, [gäng] Kön: Kvinna Nationalitet/Ursprung: Uruguaynsk, föräldrar okända Vikt: 67 kg Längd: 171 cm

Utseende

Bruna ögon, färgat rött hår, kraftigt sminkad och med en mängd gängtatueringar över kroppen. Klädseln är ofta åtsittande, ackompanjerad av ett antal accessoarer som halsband, stora örhängen, bälten eller liknande samt pumps i grälla färger. Piercing ovanför läppen och i tungan. Relativt vältränad och muskulös.

Bakgrundshistoria

Lupe hittades på gatan i Uruguays huvudstad Montevideo när hon var i fyraårsåldern. Kvinnan som hittade henne var en djupt nerknarkad kvinna som använde Lupe som dragplåster i sin tiggarverksamhet. Lupe fick ofta stryk av kvinnan för att hon inte lockat till sig tillräckligt med mat eller pengar för dagen. När Lupe är ungefär sju år träffar kvinnan en man med en liten lägenhet i stadens fattigare kvarter. Lupe och kvinnan flyttar in och det tar inte lång tid innan mannen utför sexuella övergrepp mot Lupe.

I en polisrazzia i området upptäcks dock de vidriga förhållandena Lupe lever under och den resurssvaga socialtjänsten kommer att få hand om Lupe. En av tjänstemännen placerar henne mot betalning raskt i ett välbärgat hem. Vistelsen i hemmet varar dock bara någon timme innan hon fraktas vidare för att säljas som slav i Sao Paolo. I Sao Paolo drogas och utnyttjas hon under ett flertal år. I elvaårsåldern tvingas hon börja en karriär som ficktjuv i stadens centrala delar och gör en relativt framgångsrik karriär inom området. En något äldre kvinnlig ledare ser dock Lupe som ett hot och sätter dit henne genom att informera polisen. Lupe tas återigen omhand av statliga myndigheter och placeras nu i ett hem för föräldralösa flickor med obligatorisk skolgång.

Lupe har en förmåga att ständigt hamna i bråk med övriga flickor på hemmet och rymmer efter ett halvår på hemmet ut på gatorna igen. Snart inser hon att hon är väldigt ensam i den stora världen och totalt utblottad. Hon stjäl för att överleva, men utan ett gäng som uppbackning är det betydligt mer komplicerat än hon är van vid. Relativt snart kidnappas hon i sin sömn och tas till ett doll-house. Hon utsätts fram till fjortonårsåldern för en mängd övergrepp. Dock slår det ofta över för Lupe med jämna mellanrum som plötsligt vildsint kan börja misshandla besökare. Detta ger henne ett rykte som medför att allt färre vågar träffa Lupe. Lupe råker därav ofta i gräl med Chudo som satts att sköta den del av doll-houset som Lupe vistas i. Chudo försöker tygla Lupe genom misshandel, något som resulterar i att Lupe en dag formligen slår skiten ur Chudo.

Till slut når ryktet om den stridbara dollen en av [gänget]s ledare, Perro Santo, som inte förstår varför hans sergeanter fruktar en doll. Han beger sig själv till doll-houset, våldtar henne men får sig snart en dos av Lupes vildsinthet mitt under akten. Även om Perro Santo lyckas övermanna Lupe så är det inte utan viss svårighet. Efter att ha återhämtat sig från Lupes attacker lämnar Perro Santo uppenbart road rummet, med order om att ingen rör Lupe framöver.

Lupe släpps följande dag från doll-houset och tas till Perro Santo. Där utsätts hon av några av [gänget]s soldater för den sedvanliga prövningen och förnedringen som en blivande soldat utsätts för. Den fysiska utmattningen efter flera dagars misshandel, såväl mental som fysisk, är total och slutar med att Perro Santos kort deklarerar: ”Hon duger”. Efter en månad av återhämtning från elddopsprovet påbörjar Lupe sin träning som soldat för [gänget]. De flesta soldater är ursprungligen spejare och Lupe visar sig till en början oerhört klumpig i sin framtoning. Hon kan vara smyga eller hålla sig gömd till sina soldatkollegors stora förtret. En sergeant vid namn Petito (parodi på hans enorma kroppsbyggnad) tar sig dock an Lupe och det visar sig att hon med rätt träning lär sig snabbt. Under de följande åren följer allt mer kvalificerade uppgifter och för något drygt år sedan blev Lupe uppgraderad till sergeant.

Hon har ingen egen grupp av soldater som är brukligt för en sergeant utan handplockas av vissa ledare för mer kvalificerade uppgifter. På senare tid har det framförallt bestått i att agera livvakt åt olika ledare sedan hon visat sig ha en onaturlig förmåga för att reagera innan någon annan hunnit uppfatta en hotfull situation. Detta har också medfört att hon ett antal gånger färdats in till stadens centrum och andra områden tillsammans med vissa av [gänget]s ledare för att vakta dem medan de gör affärer eller roar sig som ”normalt” folk.

Språk

Spanska, portugisiska

 

Taggar

Sug

Tillfredställelse. RP känner konstant en inneboende känsla av otillfredställelse, grundad i hennes brutala uppväxt och en känsla av övergivenhet. Därav söker RP hela tiden uppnå tillfredställelse och söker konstant efter ett sätt att hämma känslorna. Smärta, såväl psykisk som fysisk, lindrar tillfälligt. Mental smärta uppnås genom förnedring och underdånighet. Har dock vid flera tillfällen slagit över då RP inte klarar av att känna sig trängd (se Ärr) och resulterat i ett flertal grova mishandlar av icke ont anande offer. RP skär sig regelbundet i huden för att uppnå fysisk smärta, alternativt ger sig in i ett ordentligt slagsmål för att åka på lite stryk.

Edge

Sjätte sinne. RP har en förmåga att känna av märkliga stämningar och hotfulla situationer. Hon har ett mycket gott sinne för detaljer och förändringar i omgivning samt känslovibbar och känner därigenom ofta av tidigt om något kan utvecklas till en hotfull situation. En vanlig känsla för RP är just att något odefinierbart ”känns fel”.

Ärr

Utnyttjad/Maktlös. RP har blivit utnyttjad under hela sin uppväxt och känt en ständig maktlöshet. Att känna sig trängd, fysiskt eller mentalt, fungerar inte för RP. Bryter sig loss med alla tillgängliga medel.

Ware

Vigo. Stum (tror man, han säger iaf. inget), folkskygg 8-årig pojke som ofta finns i RP:s periferi. Vigo finns aldrig direkt intill RP utan smyger runt i utkanten av hennes tillvaro. Typiskt är att han sätter sig i gathörn en bit bort från RP och ”spanar” som att det vore världens naturligaste sak att göra. Vid några tillfällen har han närmat sig RP när hon varit ensam, men få gånger kommit närmre än cirka fem meter från henne. Han hämtar numera mat RP lämnar åt honom när RP gått en bit ifrån maten. Flera andra gängmedlemmar tycker Vigo är creepy och har halvhjärtat försökt fånga in honom på skoj. Hittills har ingen lyckats. Vid ett antal tillfällen har Vigo förvarnat RP om annalkande fara.

Attityd

Hänsynslös, överlevare, drastisk, ohämmad. Svag för barn och ofta barnens favorit.

När och kär

Lupe har under de senaste åtta månader i hemlighet träffat Armando Diaz, en polis i tjugofemårsåldern stationerad på gränsen mot flavelan. De båda träffades på en av flavelans uteställen. Förbindelsen var från början endast sexuell, men har utvecklats till något mer under de senaste månaderna. Armando har föreslagit för Lupe att hon ska lämna gatulivet och att de båda ska flytta från Sao Paolo till New America där Armando har släktingar.

 

Rollformulär

ATTRIBUT
Fysik 5
Flex 8
Karma 5
Smart 4
Edu 3
Fokus 6
Sense 7
Överblick 5
Strid 7
Försvar 3
KOMPETENSER
Capoeira 2
Stilett 1
Hota 2
Dansa 1
Lura 2
Första hjälpen 1
Upptäcka fara 2
Stealtha 1
DRIVKRAFTER
Ta skit 2
TAGGTYP
Sug Masochism
Ärr Trängd
Edge Intuition +10 i övertala
Ware Pojken Vigo
Attityd Orädd
När och kär Förbjuden älskarinna Polisen Adriana
VAPEN PEN SKADA
Uzi 4 3T+3
SKYDD SKY KROPPSDELAR