Akt II – HQ Maximilian

Anländer till ett hetsigt HQ Maximilian, HQ och permissionsbas. Artillerield utgör konstant bakgrundsljud, men de flesta har fullt upp med att festa loss och våldföra sig på lokalbefolkningen, i Los Andares. Möter ett flertal intressanta karaktärer och skaffar sig den nödvändiga informationen för att fortsätta resan. De möter Major DeValier, som intygar att enda vägen till given målkoordinat är via frontsträcka Troja. De erbjuds inbäddas i hans XIIIe regemente.

 

Scener

HQ: Själva HQ Maximilian är ett enormt komplex som sträcker sig över utkanterna av Los Andares. Redan innan kriget var det Alpha Squadrons hembas, med inkluderande rymdhamn, och efter kriget startades har ett fält av plåtregementen, skyttegravar, vakttorn och fordonsgarage växt upp på stenslätten, samtidigt som en mängd bostadshus, garage och kontor rekvirerats för Konfederations behov. Hjärtat i komplexet är en enorm betongkloss, omgiven av tredubbla försvarssystem och automatiska missiltorn, som huserar en kalabalik av datorer, antenner, papper och lägre officerare.

När Delta kommer till HQ:t saknas all form av kontroll. Alla hänvisar till någon annan, att rekvirera utrustning kräver ifyllnad av femtioelva blanketter. Hur mycket pondus de än använder stångar de bara sina skallar blodiga mot en vägg av byråkrati. Jones blir antastad av luder Dekker möter gammal soldatvän som är helt desillusionerad och pratar om undergången Gruppen kan stoppa en våldtäkt av Angel utförd av Ron Ramirez Ordern från ovan: ”Håll fronten i två veckor oavsett förluster.”

 

Instick

<ngn>: ”Jag måste få mig ett rejält ligg innan jag dör!”