Pvt. Sasha

Alexander ”Sasha” Segeda

Född på Chau Sara och uppväxt i den slummigaste slummen. Tillhör flera generationer av chausarier och talar den lokala dialekten. Var med i gäng och senare involverad i mer eller mindre organiserad brottslighet. Har alltid tyckt illa om konfederationen som behandlat hans folk illa. Han anslöt sig till Korhals Söner (”Sönerna”) när de kom till staden och hjälpte dem mycket med att få tag på utrustning och dylikt från undre världen och reste omkring hela planeten. Har massor av kontakter både i undre världen och bland Sönerna. Agerade även operativ inom Sönerna som sprängexpert. Under denna tid förlorade han lillfingret och halva ringfingret på vänsterhanden.

Blev allvarligt skadad (fick stora delar av kraniet krossat) när han under stridigheter med konfederationen agerade ingenjörstrupp och skulle spränga en bro. Överlevde dock mirakulöst tack vare att en sjukvårdare i konfederationstruppen var en gammal resocialiserad vän som såg till att han fick vård. Större delen av skallbenet blev ersatt med titan.

Sasha genomgick sedan en lång resocialisations-process, d.v.s. att med droger och hjärntvätt göra honom till en lojal marinkårist hos Konfederationen och få honom att glömma de revolutionära tankarna från Korhals Söner. Resocialisationen i kombination med skallskadan gick dock inte helt smärtfritt. Han har fortfarande tre år efter ovanligt tung ”medicinering” som leder till att han när han är pigg och mår bra och är i ordnat sällskap kan vara ytterst patriotisk. När han däremot är trött, full eller i ”olämpligt” sällskap kan de gamla idéerna om den förtryckande konfederationen komma tillbaka.

Första mötet: Är nu sista minuten inkallad till detta uppdrag från ett uppdrag om att samla info. Kommer till mötet lite sent och iklädd Hawaiiskjorta och vita kostymbyxor.

 

Ang insticket: den gamle bekante i gruppen känner jag från tiden i sönerna.

Beteende: Brutal, rak på sak, informell.

Eldvapen 4
Pistol 5
Närstrid 3
Kniv 4
Skalle 4
Spräng 5
Kemi 1
Spräng 4
Elektronik 2
Spräng 4
Undercover 3
Stealth 3
Ledarskap 2
Str 3d+2
Dex 3d
Con 5d+1
Kno 2d
Ins 2d
Pre 2d