Maurice Sypher

Något år yngre än Christopher Cara. Var under barndomen i Miami nära vän med Chris. Kom tidigt in på lite mer ljusskygg och våldsam verksamhet (gäng, etc?) till skillnad från Chris. Då de blev förälskade i samma kvinna blev det en stor konflikt med våldsamma inslag som föranledde Chris att i all hast lämna Miami med kvinnan. De har sedan dess träffats ett fåtal gånger under kyliga omständigheter.

Maurice känner sig klart attraherad av Alysha, som är lik sin mor, och attraktionen besvaras av dottern för att reta fadern (Chris). Maurice har under långa perioder arbetat för Condor Consortium (även om han inte hyser särskild lojalitet till dem) och är väl tränad i de flesta säkerhetsfrågor. Det är Chris mor Anne som kontaktar Maurice och säger att vare sig Chris vill det eller inte ska Maurice vara säkerhetschef – hon lägger dessutom till att de två borde skärpa sig och gräva ner stridsyxan. Maurice lovar detta men i hemlighet funderar han på hur han ska kunna ta makten framför Chris, eller snarare, hur han ska göra Chris beroende av honom så att han kan börja ställa krav.

Har en del praktisk cybernetik, eventuellt har han fått cybernetik p.g.a. tidigare skada. Bor i eget hus med ordentlig bil. Händig och med de prylar som behövs.